Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.11.2010

Trei angajate ale unei bănci au însuşit din conturile de depozit ale clienţilor peste un milion de lei moldoveneşti, 17 mii dolari SUA şi mai bine de 34 mii euro

Servciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a finalizat urmărirea penală pe numele a 3 angajate a filialei unei Bănci Comerciale din or. Şoldăneşti sub acuzaţia de delapidarea averii străine şi falsificarea documentelor oficiale.

Din probele administrate de procurori în cursul urmăririi penale a rezultat că, angajatele (controlori - casieri), cu vîrstele cuprinse între 23-27 ani, sunt învinuite că în perioada 2007-2010 au însuşit din conturile de depozit ale clienţilor peste un milion de lei moldoveneşti, 17 mii dolari SUA şi mai bine de 34 mii euro prin introducerea datelor denaturate în evidenţa contabilă a instituţiei.

Potrivit procurorilor, învinuitele au fost eliberate din funcţie şi la moment, sunt cercetate în stare arest la domiciliu.
Cauza penală a fost remisă spre examinare în fond în judecătoria raionului Şoldăneşti.
Dacă va fi dovedită vinovăţia tinerelor, ele riscă o pedeapsă de pînă la 15 ani închisoare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus