Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-11-02/primele-20-de-case-pentru-sinistratzii-din-raionul-hinceshti-au-fost-date-in-exploatare-18437.html
Data: Nov 2, 2010 (22:32)

Primele 20 de case pentru sinistraţii din raionul Hînceşti au fost date în exploatare

Primele 20 de locuinţe pentru sinistraţii din satul Nemţeni, raionul Hînceşti  au fost finisate iar cheile de la casă -  înmînate noilor proprietari. În satul Nemţeni se construiesc 115 case, dintre care 80 sunt construite de Asociaţia austriacă „Concordia"  care a reuşit pînă la moment să ridice pereţii şi să instaleze  copertinele pe  35 de locuinţe, în două dintre acestea  fiind finisate şi lucrările de interior.

Conform deciziei administraţiei publice locale, care este responsabilă de repartizarea locuinţelor, astăzi, printre primii beneficiari au fost familiile de pensionari, invalizi şi cele care au copii mici.

Potrivit Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale,  în raionul Hînceşti, în localităţile afectate de inundaţiile din vara anului curent, urmează a fi edificate 706 case:  563 în satul Cotul Morii, 115 în satul Nemţeni şi 28 de case în satul Obileni. Următorul lot de case de locuit va fi dat în exploatare în a 3-a decadă a luni noiembrie.