Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.10.2010

Misiunea OSCE în Moldova şi Ministerul Apărării al Moldovei cooperează pentru depozitarea mai sigură şi distrugerea armelor şi muniţiilor

Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Philip Remler, şi Ministrul moldovean al Apărării, Vitalie Marinuţa, au semnat ieri un memorandum de înţelegere între Misiune şi Ministerul Apărării al Republicii Moldova de a implementa programul complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor şi al armamentului convenţional în Republica Moldova.

„Acest program va ajuta Republica Moldova să devină un loc mai sigur pentru cetăţenii săi", a menţionat Ambasadorul Remler. „Datorită gestionării mai bune a depozitelor cu arme şi muniţii, dar şi a securităţii acestora, civilii care locuiesc în apropierea siturilor de stocare vor fi mai siguri. Programul va contribui la non-proliferare, stabilitate regională şi la măsurile de consolidare a încrederii şi a securităţii."

Programul ce va dura până la sfârşitul anului 2012 va pune în aplicare cele mai bune practici din regiunea OSCE în domeniile precum gestionarea şi securitatea stocurilor, distrugerea bombelor şi a rachetelor aeriene şi nimicirea rachetelor sol-aer învechite.
Programul a fost elaborat de către OSCE drept răspuns la solicitarea Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus