Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.10.2010

La Chişinău, a avut loc cea de-a doua şedinţă a Forului moldo-polon pentru integrare europeană

La Chişinău, a avut loc cea de-a doua şedinţă a Forului moldo-polon pentru integrare europeană

Potrivit MAEIE, pe data de 29 octombrie 2010, la Chişinău, a avut loc cea de-a doua şedinţă a Forului moldo-polon pentru integrare europeană. Această reuniune se înscrie în contextul Declaraţiei Comune a Premierilor Republicii Moldova şi Republicii Polonia privind cooperarea în domeniul integrării europene, aprobată la 18 februarie curent, la Varşovia.

Forul moldo-polon pentru integrare europeană a fost condus de către Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europe al RM, Natalia Gherman, şi Secretarul de Stat al MAE polon, Henryk Litwin. Delegaţiile ambelor părţi au inclus reprezentanţi ai ministerelor de Externe, Interne, Sănătăţii, Construcţiei şi dezvoltării regionale, Culturii, precum şi ale Serviciilor Vamale şi de Grăniceri.

În cadrul Forului, au avut loc sesiuni plenare, precum şi întrevederi ale grupurilor de lucru la instituţiile naţionale de resort. Experţii au evaluat implementarea înţelegerilor convenite la prima reuniune a Forului, care s-a desfăşurat în luna martie curent. De asemenea, au fost identificate iniţiative de colaborare pentru perioada următoare. 

Cu prilejul Forului moldo-polon pentru integrare europeană au avut loc şi consultări între Ministerele de Externe ale ambelor ţări. Un subiect distinct al consultărilor a fost parcursul european al Republicii Moldova. Acest subiect este deosebit de important din perspectiva deţinerii de către Polonia a Preşedinţiei în cadrul Uniunii Europene în cea de-a doua jumătate a anului 2011. La fel, delegaţiile au efectuat o trecere în revistă a întregului spectru al relaţiilor bilaterale.

În cadrul Forului moldo-polon pentru integrare europeană, delegaţiile au convenit asupra desfăşurării celei de-a treia runde a Forului la Varşovia, data urmând a fi stabilită ulterior.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus