Trimite e-mail | Printeaza
Externe
26.10.2010

Întrevedere Titus Corlăţean - Kalman Mizsei

Preşedintele Comisiei pentru politică externă al Senatului României, Titus Corlăţean, l-a primit marţi, 26 octombrie a.c., pe reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, Kalman Mizsei.

În cadrul întâlnirii cei doi oficiali au avut un schimb de vederi cu privire la situaţia actuală din Republica Moldova din perspectiva traseului european al acestei ţări.

Titus Corlăţean şi Kalman Mizsei au salutat recentele concluzii ale Consiliului pentru Afaceri Externe (CAE) al Uniunii Europene privind Republica Moldova, care confirmă aspiraţiile sale europene. Concluziile CAE reprezintă un mesaj de sprijin pentru continuarea procesului european şi de recunoaştere a eforturilor pe care guvernului de la Chişinău şi partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană le depun.

Totodată, Titus Corlăţean a apreciat ca deosebit de important faptul că miniştrii de externe ai statelor membre UE au mandatat Comisia Europeană să elaboreze un plan de acţiune pentru începerea negocierilor în vederea liberalizării regimului vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Kalman Mizsei a subliniat în acest context necesitatea ca Guvernul de la Chişinău să continue procesul de reforme interne de tip democratic şi european în Republica Moldova.

Totodată, au fost trecute în revistă evoluţiile pozitive legate de relansarea formatului de negociere '5+2' privind reglementarea chestiunii transnistrene şi necesitatea implicării active a UE în acest format.

Titus Corlăţean a făcut, în acelaşi context, o prezentare a evoluţiilor pozitive şi a dinamicii accelerate a relaţiilor bilaterale româno-moldovene, inclusiv mecanismele de cooperare în plan parlamentar.

Titus Corlăţean, în calitatea sa de membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, va participa la misiunea internaţională de supraveghere a alegerilor anticipate din Republica Moldova programate la data de 28 noiembrie a.c.., informează un comunicat de presă al Senatului României.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus