Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.10.2010

Dorin Chirtoacă participă la Conferinţa primarilor europeni

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, participă la Conferinţa primarilor europeni, care se desfăşoară la Tbilisi, Georgia, în perioada 21 - 22 octombrie a.c. Întrunirea este organizată de Comisia Europeană şi are ca temă implementarea planului de acţiuni al Uniunii Eeuropene în domeniul eficienţei energetice. Conform acestui Plan, oraşele europene urmează să micşoreze cu 20 la sută emisiile de bioxid de carbon în atmosferă şi să întreprindă acţiuni pentru dezvoltarea energiei regenerabile.

În cadrul evenimentului, primarul general Dorin Chirtoacă a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său Gigi Ugulava, primar al oraşului Tbilisi. De asemenea, primarul de Chişinău a avut convorbiri cu viceprimarul oraşului Paris, Denis Baupin, cu primarul şi, respectiv, viceprimarul oraşelor Bişkek şi Smolensk.

În cursul întâlnirii cu primarul oraşului Tbilisi au fost abordate probleme de interes comun, mersul reformelor în cele două oraşe, modul în care sunt rezolvate problemele de infrastructură, transport, iluminat public, reconstrucţia centrului istoric, reabilitarea zonelor de agrement etc.

Dorin Chirtoacă a adresat o invitaţie omologului sau georgian să viziteze oraşul Chisinau, informează un comunicat al Primăriei municipiului Chişinău.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus