Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
21.10.2010

Tinerii din Moldova pot aplica pentru admiterea la Academia Militara West Point din SUA

Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru admiterea în anul 2011 la Academia Militară a Statelor Unite ale Americii West Point, cea mai importantă instituţie militară americană de învăţământ superior.

Despre oportunitatea oferită în premieră tinerilor din Moldova a comunicat joi, 21 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă specialistul principal al Direcţiei management resurse umane a Ministerului Apărării, maior Veaceslav Donica.

La concursul de admitere se pot înscrie cetăţenii Republicii Moldova, bărbaţi şi femei, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2011. Peroanele care vor aplică pentru admiterea la West Point trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţămînt liceal sau a unei şcoli de rang mai înalt. O condiţie obligatorie faţă de candidaţi este să nu fie căsătoriţi sau să aibă vreo obligaţie faţă de întreţinerea unui sau mai multor copii.

Una din cerinţele de bază înaintate faţă de candidaţi este abilitatea de a vorbi fluent limba engleză, iar pentru a face dovada cunoaşterii limbii engleze aceştia vor trebuie să susţină testul TOEFL. De asemenea, pînă la 1 ianuarie 2011, candidaţii vor trebuie să susţină Testul de Aptitudini Şcolar (SAT) sau American College Test (ACT). În afară de aceasta, candidaţii vor susţine cîteva probe de sport pentru a confirma nivelul de pregătire fizică. Probele de sport vor fi administrate de Ministerul Apărării în comun cu Ambasada SUA la Chişinău pentru a evolua aptitudinea candidaţilor de a face faţă programului de educaţie fizică şi a programului militar în cadrul Academiei Militare West Point. Durata studiilor la Academia Militară West Point este de patru ani, iar numărul de locuri este limitat.

Informaţii suplimentare cu privire la admiterea la West Point pot fi obţinute accesînd link-ul  sau contactînd reprezentantul Direcţiei management resurse umane a Ministerul Apărării la telefonul: +373-22-252166; celular: +373-79772060 sau e-mail:veaceslav.donica@army.md

Link-uri utile:
http://www.usma.edu/
http://admissions.usma.edu/moreinfo/wp_catalog.pdf

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus