Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.10.2010

Prim-ministrul maghiar va întreprinde o vizită la Chişinău

Prim-ministrul maghiar va întreprinde o vizită la Chişinău

Pe 25 octombrie curent va avea loc vizita oficială în R.Moldova a prim-ministru al Republicii Ungare, Viktor Orban, la invitaţia omologului său moldovean dl Vlad Filat. Programul vizitei premierului maghiar va include întrevederi bilaterale cu conducerea RM, depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, vizitarea Centrului comun de vize de pe lângă Ambasada Ungariei la Chişinău.

Potrivit MAEIE, pe agenda discuţiilor actualei vizite figurează subiectele de bază ale cooperării moldo-maghiare, sprijinirea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova, preluarea experienţei Ungariei în domeniile precum economia, comerţul, în special, consolidarea capacităţilor în vederea negocierilor Republicii Moldova privind crearea zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu Uniunea Europeană.

De asemenea, se preconizează a fi stabilite domeniile de cooperare pentru prima rundă a consultărilor politice pe dimensiunea de integrare europeană care urmează să se desfăşoare în baza Declaraţiei Comune privind cooperarea în domeniul integrării europene, semnată la 26 august 2010, de către Miniştrii de externe ai ambelor ţări.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus