Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.10.2010

Macovei cere CE ca cetatenii R. Moldovei sa poata calatori fara vize in UE

Macovei cere CE ca cetatenii R. Moldovei sa poata calatori fara vize in UE

Europarlamentarul PD-L Monica Macovei a cerut Consiliului European un plan de actiune pentru ca cetatenii Republicii Moldova sa poata calatori fara vize in UE, considerand ca aceasta tara trebuie tratata "dupa merit".

In plenul Parlamentului European, Monica Macovei a cerut Consiliului ca "pe 25 octombrie sa invite Comisia sa elaboreze planul de actiune pentru ca cetatenii Republicii Moldova sa poata calatori fara vize. Contactul direct de la om la om valoreaza mai mult decat orice declaratie", se arata intr-un comunicat.

Parlamentul European a adoptat joi o Rezolutie cu privire la reformele implementate si evolutiile din Republica Moldova. Rezolutia a fost votata de o larga majoritate. Dezbaterea si proiectul de rezolutie au fost initiate de Grupul Partidului Popular European, la propunerea Monicai Macovei, se mai arata in comunicat.

Monica Macovei a cerut ca Republica Moldova sa fie evaluata pe baza meritelor sale. "Moldova este acum statul cu cele mai mari progrese din vecinatatea estica a Uniunii. Progresul inseamna vointa politica, munca si dedicatie, iar acestea trebuie rasplatite. Am rasplatit Balcanii de Vest pentru masurile luate, sa procedam la fel si cu Republica Moldova", a spus eurodeputatul PDL. (NewsIn)

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus