Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-10-20/misiune-economica-in-olanda-moldova-prezinta-18233.html
Data: Oct 20, 2010 (09:57)

Misiune economică în Olanda - „Moldova prezintă”

Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), în comun cu Camera de Comerţ şi Industrie a R. Moldova, cu suportul financiar al proiectului SEPIA finanţat de Uniunea Europeană, organizează o misiune de afaceri în Rotterdam, Olanda în perioada 8-11 noiembrie 2010, cu genericul "Moldova Prezintă".

Obiectivul misiunii economice „Moldova Prezintă" este promovarea imaginii Republicii Moldova şi a potenţialului economiei naţionale, precum şi evidenţierea oportunităţilor de afaceri pentru potenţialii investitori olandezi.

În cadrul misiunii economice, reprezentanţii MIEPO vor prezenta condiţiile de derulare a afacerilor în R. Moldova, oportunităţile investiţionale, precum şi facilităţile pe care le oferă statul investitorilor străini. O atenţie deosebită se va acorda sectoarelor prioritare ale Moldovei, şi anume agro-alimentar şi vitivinicol.

"Prin organizarea acestui eveniment, ne propunem consolidarea relaţiilor comercial-economice între Republica Moldova şi Olanda, stabilirea relaţiilor de parteneriat între oamenii de afaceri din ambele ţări, şi, nu în ultimul rând, promovarea imaginii R. Moldova ca destinaţie atractivă pentru investiţiile străine. ", a declarat Andrei Timuş, directorul MIEPO.
Programul misiunii economice prevede şi desfăşurarea unui For al oamenilor de afaceri din R. Moldova, Olanda şi Belgia, În cadrul acestuia vor avea loc întrevederi bilaterale, precum şi o bursă de cooperare pentru ca întreprinzătorii din R. Moldova să poată negocia separat cu cei din Olanda şi Belgia.

Totodată,  va avea loc o întrevedere cu reprezentanţii Agenţiei Olandeze pentru Afaceri şi Cooperare Internaţională (EVD International). Această organizaţie, sub egida Ministerului Economiei al Olandei, oferă granturi în valoare de până la 750 000 Euro companiilor ce doresc să lanseze proiecte inovatoare, de care pot beneficia şi întreprinderile din Moldova.

Misiunea economică „Moldova Prezintă" se va desfăşura în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova din Regatul Belgiei, CCI Rotterdam şi CCI Antwerpen, informează un comunicat al MIEPO.