Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.10.2010

Declaraţie de şedere, pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010

Cetăţenii cu drept de vot, dar care nu dispun de viză de domiciliu sau reşedinţă în municipiul Chişinău însă vor să voteze în capitală, pot depune declaraţie de şedere, pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie a.c. Declaraţia de şedere se depune la pretura de sector, în raza căreia solicitantul consideră că se va afla la data de 28 noiembrie. Declaraţiile despre noul loc de şedere se vor depune până la data de 28 octombrie 2010.

Conform prevederilor Codului Electoral, cetăţenii care intenţioneze să-şi exercite dreptul de vot în afara localităţii unde au viză de domiciliu, permanentă sau temporară, cel târziu cu 30 de zile înainte de data alegerilor, au dreptul să-şi declare locul nou de şedere la organul administrării publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzător locului şederii.

În cazul când persoana nu reuşeşte să depună declaraţia pentru drept de vot până la data stabilită, dar doreşte să voteze la Chişinău, va trebui să se deplaseze în localitatea unde are viză de domiciliu/reşedinţă, până la 27 noiembrie 2010 inclusiv, pentru a solicita un certificat pentru drept de vot. Cu respectivul act, cetăţeanul îşi poate exercita dreptul de a alege la orice secţie de votare deschisă pe teritoriul R. Moldova, informează un comunicat al Primăriei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus