Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-10-19/congresul-al-ixlea-al-societatzii-shtiintzifice-a-geneticienilor-shi-amelioratorilor-18199.html
Data: Oct 19, 2010 (10:15)

Congresul al IX-lea al Societăţii Ştiinţifice a Geneticienilor şi Amelioratorilor

Societatea Ştiinţifică a Geneticienilor şi Amelioratorilor din Republica Moldova (SŞGA), în comun cu Academia de Ştiinţe a Moldovei, organizează pe 21-22 octombrie curent cel de al IX-lea Congres Naţional cu participare internaţională. Evenimentul de la Chişinău va reuni oameni de ştiinţă din ţară, precum şi personalităţi notorii din astfel de state ca Finlanda, Rusia, Suedia, Germania, România, Polonia etc. Şi-au confirmat participarea circa 200 de savanţi. Congresul îşi va  desfăşura lucrările în cadrul sesiunilor plenare şi pe următoarele secţii: Genetică generală şi moleculară; Genetică umană; Genetică şi ameliorarea plantelor; Genetică şi ameliorarea animalelor; Biotehnologii vegetale şi animale.

 Forul ştiinţific a preconizat în programul său de lucru şi o expoziţie a realizărilor ştiinţifice ale geneticienilor şi amelioratorilor din Republica Moldova şi nu, în ultimul rând, a echipamentelor şi materialelor de laborator, relatează un comunicat al AŞM.