Trimite e-mail | Printeaza
Social
19.10.2010

Cabinetul de Miniştri a decis să elibereze din rezerva de stat cîte 500 kg de cărbune pentru fiecare familie de sinistraţi şi cîte 2 metri cubi de lemn

Cabinetul de Miniştri a decis să elibereze din rezerva de stat cîte 500 kg de cărbune pentru fiecare familie de sinistraţi, care vor fi distribuite în baza listelor prezentate de primăriile respective. Bunurile materiale eliberate din rezervele statului în conformitate cu hotărîrea respectivă se estimează la 1100 mii lei. Totodată, s-a decis să fie eliberate sinistraţilor şi cîte 2 metri cubi de lemn pentru perioada rece a anului.

Prim-ministrul Vlad Filat a precizat în context că de acest ajutor va beneficia fiecare familie sinistrată la primirea casei construite sau procurate. Referitor la Planul de dare în exploatare, Premierul a spus că acesta a fost prezentat de către companiile de construcţii, urmează să fie examinat într-o şedinţă comună cu reprezentanţii Guvernului, în zilele apropiate, pentru a fi aprobat şi executat în termenii stabiliţi. Totodată, Vlad Filat a specificat că primele case construite vor fi date în exploatare la începutul lunii noiembrie, anul curent.

Cabinetul de miniştri a alocat alte cca 2,9 mil. lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru achitarea lucrărilor de reparaţie a sistemului de aprovizionare cu apă în satul Negreşti, raionul Străşeni, în sumă de 2,4 mil.lei şi pentru lucrările de construcţie a anexei şcolii din or.Lipcani, raionul Briceni, în valoare de 487 mii lei. Consiliile raionale Străşeni şi Briceni, în calitate de beneficiari ai mijloacelor alocate, urmează să perfecteze în modul stabilit documentele pentru finanţarea acestor lucrări, iar Ministerul Finanţelor să le finanţeze pe măsura prezentării documentelor confirmative, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus