Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.10.2010

Republica Moldova a devenit cel de-al 114-ea stat-membru al CPI

Republica Moldova a devenit cel de-al 114-ea stat-membru al CPI

Înaltului Reprezentant al UE pentru Politică Externă şi Securitate, Catherine Ashton, în legătură cu ratificarea de către Republica Moldova a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale a făcut următoarea declaraţie:

„Salut mult ratificarea, pe 12 octombrie, de către Republica Moldova, a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale.

Acesta este un pas important spre combaterea impunităţii pentru crimele de război, crime împotriva umanităţii şi genocid. În acelaşi timp, aceasta va contribui la aprofundarea relaţiilor noastre bilaterale în cadrul viitorului Acord de Asociere dintre UE şi Republica Moldova. Sunt convinsă că Republica Moldova va avea o contribuţie extrem de valoroasă în activitatea Curţii.

Aş dori să profit de această ocazie pentru a reitera sprijinul ferm al Uniunii Europene pentru Curte. A existat o creştere constantă a numărului de ratificări în acest an, iar Republica Moldova, ratificând acest document, a devenit cel de-al 114-ea stat-membru al CPI. Sunt convinsă că ratificarea de către Moldova a Statutului de la Roma va încuraja, de asemenea, alţi parteneri din vecinătatea UE să-i urmeze exemplul".

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus