Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-10-15/ministerele-de-interne-de-la-chishinau-shi-bucureshti-au-semnat-un-memorandum-privind-combaterea-mig-18169.html
Data: Oct 15, 2010 (21:42)

Ministerele de interne de la Chişinău şi Bucureşti au semnat un memorandum privind combaterea migraţiei ilegale

Ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a avut astăzi, 15 octombrie, o întrevedere cu ministrul Administraţiei şi Internelor al Românie, Constantin Traian Igaş. Cu această ocazie oficialii au semnat Protocolul privind cooperarea în domeniul migraţiei şi azilului, care prevede informarea părţilor despre fluxurile de migranţi, întreprinderea unor măsuri concrete de profilaxie, operaţiuni speciale ale celor două structuri.

De asemenea, în cadrul vizitei, a avut loc ceremonia de donare a 30 de autoturisme poliţiei moldoveneşti.

Ministrul Victor Catan i-a prezentat omologului său obiectivele ministerului pentru perioada următoare, apreciind eforturile României în ceea ce priveşte promovarea concepţiei de reformare a MAI, posibilităţile pe care le acordă Ministerul Administrației și Internelor privind familiarizarea cu practica ţărilor europene pe segmentul combaterii criminalității organizate, traficului de ființe umane, contrabandei cu țigări.

„Apreciem înalt suportul României în procesul de integrare europeană a statului nostru, precum şi susţinerea reformelor lansate de către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi disponibilitatea de a contribui la modernizarea instituției. Relația dintre cele două ministere este excepțională, aceasta contribuind substanțial la rezolvarea problemelor ce țin de combaterea criminalității." a subliniat ministrul Catan.

La rândul său, Constantin Traian Igaş, Ministrul Administrației și Internelor din România, a reiterat sprijinul pe care instituţia sa îl va acorda și în continuare Ministerului Afacerilor Interne pentru alinierea la standardele europene şi a exprimat disponibilitatea continuării şi lansării unor noi proiecte de colaborare între cele două ministere.

„ Ministerul Administraţiei şi Internelor al României donează cele 30 de maşini în ideea unei bune colaborări. Este firesc, atunci când vrei să ajuţi pe cineva, o faci când are nevoie. Mă bucur că a sosit momentul să dăm o mână de ajutor la modul concret. În acest sens, sperăm ca colaborarea bună pe care o avem să evolueze cât mai mult", a declarat oficialul.

Intensificarea relaţiilor moldo-române pe segmentul afacerilor interne este în proces de ascensiune şi urmează să se materializeze într-un schimb de experienţă eficient şi conlucrare directă, informează un comunicat al MAI.