Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.10.2010

Directorul MCC Daniel Yohannes vizitează Moldova

Directorul MCC Daniel Yohannes vizitează Moldova

Directorul Corporaţiei Millennium Challenge (MCC) va efectua o vizită în Moldova în perioada 17-19 octombrie pentru a inaugura Programul Compact în Moldova, care a fost semnat de SUA şi Moldova în ianuarie 2010, iar intrarea lui în vigoare pe 1 septembrie 2010.

Programul MCC Compact pentru Moldova se ridică la suma de 262 milioane de dolari şi este destinat dezvoltări infrastructurii drumurilor în Moldova, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură de valoare înaltă în comunităţile rurale din întreaga Moldovă cu scopul de a reduce sărăcia prin creşterea economică.

Pe parcursul vizitei Daniel Yohannes va avea întâlniri cu oficiali, cu lideri ai societăţii civile şi din domeniul afacerilor, precum şi cu partenerii implementatori ai programului MCC în Moldova. Luni, 18 octombrie, Daniel Yohannes va vizita şi proiectul de irigare din Slobozia Dusca. Reabilitarea sistemului de irigare din Slobozia-Dusca este una din primele activităţi autorizate în cadrul programului Compact), informează un comunicat al Ambasadei SUA din Chisinau.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus