Trimite e-mail | Printeaza
Social
15.10.2010

Ambasada SUA in Chisinau incepe procesarea vizelor de imigrare pentru cetatenii Moldovei

Pentru prima data Ambasada SUA din Chisinau incepe procesarea vizelor de imigrare pentru cetatenii Moldovei. Vizele de imigrare pentru cetatenii Moldovei erau procesate pana acum de catre Ambasada SUA din Bucuresti. De acum inainte cetatenii Moldovei vor putea solicita vize de imigrare in tara lor, fara a fi nevoiti sa solicite o viza romaneasca si sa calatoreasca la Bucuresti. Ambasada SUA la Chisinau va incepe procesarea vizelor de imigrare incepand cu data de 1 noiembrie 2010.

Procesul de imigrare incepe atunci cand un cetatean american sau an angajator american depune o petitie in favoarea rudei sau angajatului sau pentru stabilirea permanenta in SUA. Interviul pentru solicitarea vizei de imigrare este ultimul pas in acest proces. Odata ce viza de imigrare este aprobata, persoana poate sa calatoreasca in SUA si sa devina rezident permanent.

Solicitantii de viza de imigrare, cazurile carora sunt in asteptare la Ambasada SUA din Bucuresti, pot solicita transferul cazurilor sale la Chisinau trimitand un email la adresa VisasBucharest@state.gov prin care se va solicita finisarea procesului.

Din toamna anului 2011 Ambasada SUA va procesa si dosarele castigatorilor loteriei anuale Diversity Visa Lottery ( Loteria Green Card), informează un comunicat al Ambasadei SUA din Chisinau.

Ambasada SUA are placerea sa asigure servicii consulare complete pentru cetatenii Moldovei aici pe teritoriul Moldovei. Pentru mai multe informatii accesati pagina de internet a ambasadei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus