Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.10.2010

Şeful-adjunct al Secţiei urmărire penală din CPS Buiucani reţinut pentru că ar fi extorcat 2500 de euro

2500 de euro - atîta ar fi pretins şeful-adjunct al Secţiei urmărire penală din CPS Buiucani pentru a muşamaliza un dosar penal legat de o contrabandă. Potrivit declarantului, căpitanul de poliţie ar fi extorcat banii pentru a-i restitui toate materialele legate de caz şi încetarea urmăririi penale.

Ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, în comun cu procurorii şi direcţia de securitate internă a MAI, l-au reţinut în flagrant pe omul legii în după-amiaza zilei de 12 octombrie chiar în faţa Comisariatului. Poliţistul a primit banii marcaţi „mită cccec" într-un plic de hîrtie. Grupul de intervenţie l-a oprit în momentul în care căpitanul de poliţie s-a aşezat în automobilul declarantului, iar banii au fost depistaţi, în timpul percheziţiei, pe bancheta din spate a maşinii, în mapa colaboratorului. Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal al Republicii Moldova - „corupere pasivă". În prezent, poliţistul se află în Izolatorul de detenţie provizorie al CCCEC, fiind reţinut pentru 72 de ore.

Potrivit CCCEC, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate pînă la 10 ani cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau a exercita anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

cuvinte-cheie: CCCEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus