Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.10.2010

Cea de-a IV-a rundă de negociere a Acordului de Asociere între R.Moldova şi Uniunea Europeană

Potrivit MAEIE, în perioada 13-14 octombrie a.c., la Chişinău, va avea loc cea de-a IV-a rundă de negociere a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Delegaţia Republicii Moldova este condusa de Natalia Gherman, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar cea a UE - de Gunnar Wiegand, Director pentru Europa de Est, Caucazul de Sud si Asia Centrala, Directoratul General pentru Relaţii Externe al Comisiei Europene.

Părţile urmează să treacă în revistă progresele constatate în cadrul negocierilor la nivel de experţi, care s-au derulat prin intermediul videoconferinţelor şi să stabilească obiectivele pentru perioada următoare.   

De asemenea, va avea loc un schimb de informaţii şi opinii privind situaţia actuală şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse în continuare pentru lansarea negocierilor şi crearea ulterioară a Zonei Aprofundate şi Cuprinzătoare de Liber Schimb RM-UE, precum şi referitor la lansarea Programului Cuprinzător de Consolidare a Capacităţilor Instituţionale al UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus