Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.10.2010

Orchestra Jakobpsplatz Munchen in Moldova la 14 şi 15 octombrie

La data de 14 octombrie in oraşul Bălţi precum şi la 15 octombrie, ora 18.00 in incinta Sălii cu Orgă din Chişinău, va avea loc un concert susţinut de orchestra Jakobpsplatz Munchen. De asemenea, la Bălţi este prevăzută desfăşurarea unui curs de maeştri prezentat de muzicienii orchestrei. Acesta este deja cel de-al doilea turneu in străinătate al orchestrei dirijate de Daniel Grossmann.

Concerte urmează a fi susţinute in Romania şi Ucraina. Ansamblul se distinge nu doar prin programele neobişnuite, ci işi alege, pentru turnee, in mod conştient ţări cărora astăzi in industria muzicală nu li se acordă o atenţie prea mare. Anume această idee reprezintă pentru Daniel Grossmann, conducătorul artistic al ansamblului, farmecul acestui turneu. Prin aceste concerte, Grossman doreşte să încerce readucerea la viaţă in aceste ţări a culturii ebraice, ce astăzi nu are un rol prea mare in comparaţie cu perioada de pană la începerea celui de-al doilea Război Mondial, când in Iaşi şi in Chişinău jumătate de populaţie era alcătuită din evrei.

Pentru concertele din Chişinău şi Bălţi, Daniel Grossmann a inclus o premieră de Boris Dubosarschi, evreu de naţionalitate şi profesor la Academia de Muzică şi Arte Plastice din Chişinău. Daniel Grossmann a conceput un program ce cuprinde piese ale lui Mendelssohn, Offenbach şi Britten, astfel luând in consideraţie piesele ce sunt interpretate in sălile de concert din Occident. Piesele la vioară mai puţin cunoscute ale lui Mendelsohn in re minor vor fi interpretate de viorista cu renume mondial Tanja Becker-Bender.

Turneul orchestrei Jakobsplatz Munchen a fost promovat de către Institutul Goethe, anunţă un comunicat al Ambasadei Germaniei în Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus