Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2010

Monica Macovei: R. Moldova este campioană în negocierile cu UE

Monica Macovei: R. Moldova este campioană în negocierile cu UE

Republica Moldova este campioană la îndeplinirea condiţiilor în negocierile cu Uniunea Europeană, potrivit europarlamentarului român Monica Macovei, care întreprinde o vizită în Republica Moldova în cadrul unei delegaţii a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Au fost făcute progrese semnificative în ultimul an în negocierea tratatului de asociere cu UE, negocierile pentru liberalizarea vizelor, iar aprecierile la nivel tehnic sunt că Republica Moldova este campioana regiunii la îndeplinirea condiţionalităţilor în aceste procese, a declarat Monica Macovei luni seara, în cadrul unei conferinţe de presă. 'Susţinem reformele care fundamentează democraţia. Au început reforme structurale în ultimul an, şi susţinem forţele politice care continuă aceste reforme. Ceea ce vrem să vedem este o forţă sau o alianţă de forţe politice care va continua reformele democratice', a declarat ea.

Şi europarlamentarul român Cristian Dan Preda a apreciat în termeni pozitivi reformele îndeplinite în ultimul an de către actuala guvernare de la Chişinău. 'În problema vizelor, Republica Moldova a evoluat cum nu a evoluat nicio altă ţară din centrul şi estul Europei. Procesul nu va ajunge mai repede la sfârşit, dacă felul cum a fost tratată problema nu va fi continuat', a spus el.

Graham Watson (Marea Britanie), raportor pentru Republica Moldova din cadrul Parlamentului European, responsabil pentru monitorizarea procesului de negociere a Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, a spus la rândul său că salută apropierea Republica Moldova de UE şi consideră că aceasta are un viitor european. 'Am fost asiguraţi de către liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE, coaliţia de guvernare de centru-dreapta de la Chişinău n.red) că vor face un front unit în vederea viitoarelor alegeri. AIE reprezintă cea mai bună şansă de a evolua mai rapid spre UE, dar vom colabora cu orice partid care va câştiga la alegeri', a adăugat Watson.

Europarlamentarii au avut luni întrevederi cu Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, preşedinte interimar al Republicii Moldova, prim-ministrul Vlad Filat, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile care sunt implicaţi în implementarea Planului de Acţiuni ale Politicii Europene de Vecinătate şi Parteneriatului Estic. Pentru marţi, delegaţia Parlamentului European are planificată o vizită la Tiraspol, relatează AGERPRES.

cuvinte-cheie: Monica | Macovei

Comentarii (0)

 

Related news

Sus