Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.10.2010

Compania Allfriends ar putea investi cca 5 mil. de euro în următorii 3 ani pentru promovarea vinurilor

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii companiei chineze HongKong Allfriends Consulting. La întrevedere a participat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, Anatol Urecheanu.

În cadrul întrevederii părţile au discutat despre aspectele de colaborare dintre cele două ţări, axîndu-se pe domeniile vinicol, energetic şi cel al construcţiilor. Au fost abordate subiecte ce ţin de cadrul investiţional al Republicii Moldova, dar şi de perspectivele pe care le oferă ţara noastră pentru oamenii de afaceri.

Reprezentantul companiei Allfriends a spus că interesul faţă de ţara noastră a sporit în rîndurile investitorilor chinezi odată cu prezentarea Republicii Moldova în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai.

Oaspeţii chinezi au spus că recent au avut posibilitate să aprecieze calitatea vinurilor moldoveneşti şi la expoziţiile organizate în cadrul sărbătorii Ziua Vinului la Chişinău. Potrivit lor, vinurile de colecţie produse în ţara noastră pot concura cu cele mai cotate vinuri de pe piaţa mondială, doar că au nevoie de o promovare mai bună. Astfel, Compania Allfriends a decis să iniţieze o campanie pentru promovarea producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa chineză.

„Dorim să investim cca 5 mil. de euro în următorii 3 ani pentru realizarea unui proiect promoţional care va aduce vinurile moldoveneşti pe piaţa chineză", a precizat reprezentantul companiei cineze.

În context, a fost examinată propunerea privind elaborarea unui logou relevant pentru promovarea vinurilor din Moldova pe piaţa chineză, în colaborare cu organele de resort ale statului care, ulterior, ar efectua şi certificarea producţiei exportate în China, garantînd astfel calitatea lor, informează Serviciul de presă al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus