Trimite e-mail | Printeaza
Externe
12.10.2010

Adevărul: Testul german

Conţinutul proiectului tratatului de frontieră între Republica Moldova şi România oferă posibilitatea ca acesta să fie semnat cât mai curând posibil, a declarat Markus Meckel, membru al Consiliului de administrare al Forumului germano-moldav.

Potrivit oficialului , care a fost şi ultimul ministru de Externe al Republicii Democrate Germane, odată cu semnarea tratatului, vor fi eliminate diverse subiecte pe bază de emoţii şi speculaţii electorale, în perspectiva alegerilor din Republica Moldova, de la sfârşitul lui noiembrie. „De aceea, mesajul meu atât pentru Moldova, cât şi pentru România este de a definitiva şi a ratifica acest acord cât mai curând posibil.

Guvernul Germaniei, nu doar eu personal, sprijină rezolvarea acestei probleme cât mai curând posibil", a adăugat Meckel. Fostul deputat a mai spus că iniţiativa cancelarului german, Angela Merkel, şi a preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, privind reglementarea conflictului transnistrean reprezintă un mesaj că Berlinul va testa sinceritatea Moscovei referitor la sistemul european de securitate. „Iniţiativa Merkel-Medvedev reprezintă un mesaj foarte clar către Rusia că noi vom lua Transnistria şi Moldova ca o dovadă a sincerităţii Rusiei faţă de crearea sistemului european de securitate", a declarat presei de la Chişinău Markus Meckel. (Adevărul)

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus