Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.10.2010

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Comisiei  pentru Afaceri Externe a Parlamentului European

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Comisiei  pentru Afaceri Externe (AFET) a Parlamentului European. Discuţia s-a axat pe măsurile întreprinse de Guvernul de la Chişinău în vederea apropierii de Uniunea Europeană, reformele demarate, pregătirile de alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010.

Graham Watson, raportor pentru Moldova din cadrul AFET şi a Parlamentului European (responsabil pentru monitorizarea procesului de negociere a Acordului de Asociere RM - UE), a mulţumit Premierului pentru disponibilitatea de a discuta, precizînd că ştie despre perioada dificilă prin care trece ţara noastră.

Oficialul a reiterat sprijinul instituţiilor europene pentru reformele demarate de Guvernul de la Chişinău, menţionînd că Republica Moldova trebuie să continue aceste procese.

Membrii delegaţiei au adresat Premierului întrebări din diferite domenii. Referitor la conflictul transnistrean, oficialii europeni s-au interesat de evoluţiile înregistrate în ultima perioadă. Vlad Filat  a făcut o trecere în revistă a acţiunilor întreprinse, menţionînd inaugurarea rutei de tren Chişinău-Tiraspol-Odesa, dar şi preconizata interconectare a telefoniei fixe între cele două maluri ale Nistrului.

Un alt subiect pus în discuţie a ţinut de asigurarea condiţiilor de vot la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 pentru cetăţenii moldoveni aflaţi peste hotare. Prim-ministrul a dat asigurări că Executivul, la fel ca şi pentru referendumul din 5 septembrie,  va deschide secţii de votare în ţările unde locuiesc cetăţeni ai Republicii Moldova, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus