Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.10.2010

Fostul prim-ministru francez va participa la lansarea Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Moldova

Fostul prim-ministru francez va participa la lansarea Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Moldova

Dominique de Villepin, om politic si scriitor francez,  fost ministru de externe in Guvernul francez, fost prim-ministru al Frantei in perioada 2005-2007,  va sosi miercuri 6 octombrie  la Chişinău pentru a participa la lansarea oficiala a  Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM).

În prima zi a vizitei, Dominique de Villepin va avea discutii cu conducerea AOAM, fiind prevazuta si  o întâlnire  de lucru extinsa  cu  Vlad Plahotniuc, presedintele  AOAM, în cadrul căreia vor fi discutate o serie de aspecte ale posibilitatilor de cooperare economica ale mediului de afaceri autohton cu entitati similare europene, in contextul deschiderii manifestate de  Uniunea Europeană fata de integrarea europeana a Moldovei. In urma discutiilor va fi elaborat un comunicat de presa ce va informa pe larg asupra continutului acestora.

Joi 7 octombrie, Dominique de Villepin va participa la evenimentul de lansare oficiala a AOAM, prin interventii directe in cadrul celor doua sesiuni ale forumului internaţional de afaceri, anunţă un comunicat al AOAM. 

AOAM este o Asociație obștească, neguvernamentală, non-profit, care întrunește în rândurile sale oameni de afaceri având convingeri comune de dezvoltare a societății prin dezvoltarea mediului de afaceri, susținerea spiritului antreprenorial pentru o dezvoltare durabilă a economiei Republicii Moldova în contextul valorilor Uniunii Europene. AOAM este un mecanism promotor de programe și proiecte concrete, de dezvoltare aplicabile atît la nivelul unei întreprinderi, cît și la nivelul național de impulsionare a mediului de afaceri. Fondator al OAOM este omul de afaceri Vlad Plahotniuc, iar membrii AOAM sunt oameni de afaceri din Republica Moldova, fiind încurajată și participarea întreprinzătorilor din alte țări la fel ca și investitorii străini din Republica Moldova, care prin realizările sale personale și profesionale au dat dovadă de eficiență și rezultate remarcabile în afaceri. Membrii reprezintă persoane notorii din lumea de afaceri din Republica Moldova, care dispun de o experiență bogată și cunoștințe profunde privind practicile de afaceri locale și internaționale. Obiectivele majore ale AOAM  se focusează în principal pe trei direcţii: Inițiative legislative pentru optimizarea cadrului normativ; Promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare și atragerea investițiilor străine; Programe de susținere a business-ului mic și mijlociu și crearea unui cadru de afaceri și investițional eficient.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus