Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.10.2010

Executor judecătoresc reţinut de CCCEC

Potrivit CCCEC, un şef de secţie din cadrul Oficiului de executare a deciziilor judecătoreşti din Floreşti a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale „Nord" a Centrului anticorupţie, acesta fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit declarantului, funcţionarul i-ar fi cerut 300 de euro pentru a nu pune în aplicare o decizie de judecată. Conform hotărîrii, fiul petiţionarului a fost sancţionat cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru comiterea unui furt, iar pentru a nu-şi ispăşi pedeapsa trebuia să achite suma indicată. Transmiterea banilor a avut loc sub controlul CCCEC într-un bar din Floreşti. Executorul judiciar a fost reţinut în flagrant asupra sa fiind depistate bancnotele marcate „mită CCCEC". În prezent, funcţionarul este cercetat în stare de libertate pe numele lui fiind iniţiată o cauză penale în temeiul art. 324 Cod penal al Republicii Moldova - „corupere pasivă".

Dacă va fi găsit vinovat el riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani cu amendă de pînă la 60 000 lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 pînă la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus