Trimite e-mail | Printeaza
IT
06.10.2010

În 2-3 săptămâni ar putea fi rezolvată interconectarea reţelelor de telefonie fixă de pe cele două maluri ale Nistrului

În 2-3 săptămâni ar putea fi rezolvată interconectarea reţelelor de telefonie fixă de pe cele două maluri ale Nistrului

La Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, vice-premierul pentru reintegrarea ţării, Victor Osipov, a prezidat o şedinţă de lucru la care s-a discutat planul de acţiuni şi aspecte ce ţin de asigurarea interconectăriireţelelor de telefonie fixă staţionară de pe ambele maluri ale r. Nistru.

„Aceasta este una din principalele probleme care afectează populaţia de ambele maluri ale Nistrului, pentru că apelurile sunt mult mai scumpe, iar calitatea - mai proastă. Suntem în proces de rezolvare a acestei probleme. Au fost făcuţi deja paşi concreţi şi avem semnale pozitive de la Tiraspol. Chiar la ultima întâlnire neformală dintre premierul Vlad Filat şi Igor Smirnov, s-a discutat şi această chestiune", a spus vice-prim-ministrul.

Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic, a declarat în cadrul şedinţei că „Prima întâlnire în această chestiune a avut loc la începutul lunii iulie, cu şefii autorităţilor din comunicaţii din regiunea transnistreană. Am format grupuri de lucru şi am identificat mai multe probleme, inclusiv legate de comunicaţii, televiziune, telefonie mobilă etc. Totuşi, s-a ajuns la concluzia că cel mai rapid poate fi realizată interconectarea la reţelelor de telefonie fixă".

Ministrul Oleinic spune că în 2-3 săptămâni ar putea fi depăşite toate problemele, lucru care depinde mult de compania Interdnestrcom şi autorităţile transnistrene de resort, care poate să realizeze interconectarea respectivă.

La şedinţa de astăzi au fost invitaţi şi directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Sergiu Sâtnic, precum şi directorul Moldtelecom, Vitalie Iurcu.

Directorul ANRCETI a subliniat importanţa depăşirii problemelor juridice, legate de înregistrarea operatorului „Interdnestrcom" la Camera Înregistrării de Stat, efectuarea procedurilor de obţinere a licenţei şi achitarea taxei către ANRCETI.
La rândul său, Vitalie Iurcu, a spus că Moldtelecom este gata să efectueze interconectarea cu reţelele de telefonie fixă din regiunea transnistreană. El a spus că din punct de vedere tehnic acest lucru va dura câteva zile.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus