Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.10.2010

Vlad Filat şi Igor Smirnov au căzut de comun acord de a reconecta reţelele de telefonie fixă

Vlad Filat şi Igor Smirnov au căzut de comun acord de a reconecta reţelele de telefonie fixă

Vlad Filat a avut o convorbire cu Igor Smirnov. Discuţia s-a axat pe lansarea de la 1 octombrie 2010 a circulaţiei trenului de pasageri Chişinău-Tiraspol-Odesa şi asigurarea unui parcurs cît mai comod pentru pasagerii care aşteaptă de peste patru ani reluarea acestei rute.

Amintim, că de astăzi a fost reluată circulaţia trenului de pasageri Chişinău-Odesa-Chişinău, prin regiunea transnistreană. Prezent la ceremonia de relansare a cursei, Vlad Filat a declarat că se negociază şi reluarea circulaţiei marfarelor spre Ucraina prin regiunea transnistreană.

O altă chestiune în privinţa căreia Vlad Filat şi Igor Smirnov au căzut de comun acord de a reconecta reţelele de telefonie fixă. Baza de soluţionare a acestei probleme se pune prin conlucrarea la nivel tehnic, lansată acum cîteva luni de conducătorii domeniilor de telecomunicaţii de la Chişinău şi Tiraspol.

În cadrul întrevederii s-a menţionat necesitatea de a eficientiza măsurile de consolidare a încrederii, ce au drept scop rezolvarea unor probleme concrete, ce afectează viaţa populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului.

La o înţelegere în acest sens s-a ajuns la o întrevedere a prim-ministrului Vlad Filat cu liderul transnistrean Igor Smirnov, care a avut loc joi seara pe stadionul clubului Sheriff din Tiraspol.

Premierul a fost însoţit de viceprim-ministrul Victor Osipov, responsabil de politicile de reintegrare a ţării, şi un grup de oficiali de la Chişinău.

Vlad Filat merge pentru a doua oară la Tiraspol pentru a asista la un meci de fotbal. Prima dată, Premierul a asistat la meciul FC Sheriff  şi FC Basel pe 25 august 2010, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus