Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.10.2010

Primăria Chişinău a dat startul Programului „Prima Casă”

Primăria municipiului Chişinău anunţă că începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2010, începe depunerea dosarelor pentru Programul „Prima casă". Dosarele vor fi depuse la preturile de sector.

Potrivit prevederilor Programului, iniţial beneficiarul va achita un avans în mărime de 5 - 30 la sută din costul apartamentului şi va obţine un credit, pe o perioadă de la 10 până la 30 de ani, cu o rată de 9 % anual. După care, va beneficia de o perioadă de graţiere, până la darea în exploatare a blocului locativ. Pe perioada de creditare, apartamentele vor fi gajate, iar beneficiarii devin adevăraţi proprietari ai locuinţei după onorarea în totalitate a angajamentelor faţă de bancă.

Lucrările de construcţie a primului bloc locativ din programul „Prima Casă", din str. Ghioceilor, vor începe săptămâna viitoare. Primăria Chişinău a eliberat deja autorizaţia de construcţie în acest sens. În general, perioada prevăzută pentru construcţia locuinţelor nu va depăşi 30 de luni. Se negociază şi cu companiile private, pentru a include blocurile de locuinţă nefinalizate în acest program.

Primăria Chişinău nu a stabilit un termen limită de depunere a dosarelor. Programul va continua mai mulţi ani. După ce persoana va depune dosarul la pretură, acesta va fi examinat de o comisie din cadrul Primăriei şi de către reprezentanţii băncii.

Informaţii suplimentare referitor la desfăşurarea Programului „Prima Casă", pe site-ul Primăriei, www.chisinau.md.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus