Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.09.2010

Dosarul „Andy` s Pizza şi La Plăcinte” a ajuns în instanţă

Potrivit CCCEC, procurorii anticorupţie au remis ieri 29 septembrie dosarul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei „Andy`s Pizza şi La Plăcinte" în judecată. În această cauză figurează Societatea cu răspundere limitată „Trabo Plus", învinuită de evaziune fiscală - infracţiune prevăzută de alin.(2) lit. b) art. 244 Cod penal.

Potrivit probelor acumulate în acest dosar, în perioada ianuarie-martie 2010, SRL Trabo Plus, în calitate de persoană juridică, s-a eschivat de la achitarea impozitelor la bugetul public naţional, prin tăinuirea obiectului impozabil şi diminuarea TVA aferentă bugetului, în sumă totală de 412 095 lei.

În rezultatul controlului efectuat de către Direcţia Generală Control şi Revizie a Centrului Anticorupţie privind corectitudinea calculării şi achitării impozitului pe venit şi TVA de către SRL „Trabo-Plus", s-a stabilit că firma n-a asigurat ţinerea evidenţei contabile conform legislaţiei, n-a prezentat informaţii veridice despre veniturile rezultate din activitatea de întreprinzător, n-a reflectat totalmente în evidenţa contabilă încasările zilnice din realizarea produselor şi mărfurilor, ceea ce a dus la diminuarea veniturilor obţinute din activitatea de antreprenoriat pe perioada ianuarie-martie 2010 în sumă totală de 2472571 lei. Ca rezultat, SRL „Trabo-Plus" a diminuat TVA aferentă bugetului pentru perioada ianuarie-martie 2010 în sumă totală de 412 095 lei.
Potrivit legislaţiei în vigoare, evaziunea fiscală a persoanei juridice se pedepseşte cu amendă, aplicată persoanei juridice, de la 3000 la 6000 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

De notat că SRL Trabo Plus a intrat în vizorul CCCEC la începutul lunii aprilie după ce colaboratorii Centrului au efectuat mai multe verificări inopinate la reţeaua de pizzeria din toată ţara. În rezultatul controalelor au fost depistate mai multe încălcări de ordin economico-financiar, fiind pornită o cauză penală pe faptul comiterii infracţiuni de evaziune fiscală săvîrşită de factori de decizie ai firmei menţionate.

SRL „Trabo-Plus", desfăşoară activitate în domeniul alimentaţiei publice, dispunînd de două reţele de restaurante cu denumirea comercială "Andy`s Pizza"- 16 unităţi şi "La plăcinte" - 10 unităţi amplasate în mun.Chişinău şi în mun.Bălţi, precum şi o reţea de livrare la comandă a produselor proprii gata.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus