Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2010

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Daniel Russell, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA La întîlnire a participat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, Asif J. Chaudhry.

Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA a precizat că beneficiile Programului „Compact" al Corporaţiei „Provocările Mileniului" în valoare de 262 milioane dolari SUA, care a fost semnat în cadrul vizitei oficiale a Premierului în SUA în ianuarie, vor începe să fie resimţite de cetăţenii Republicii Moldova în toamna curentă.

Daniel Russell a spus că SUA susţine aspiraţiile de integrare europeană a Republicii Moldova şi îndeamnă Guvernul de la Chişinău să continue acest proces, care este susţinut de majoritatea populaţiei ţării. De asemenea, oficialul a spus că apreciază ultimele evoluţii înregistrare la capitolul soluţionarea conflictului transnistrean, fapt ce denotă că se depun eforturi considerabile în acest sens.

„Vreau să vă felicit pentru rezultatele obţinute pe parcursul acestui an de activitate. Puteţi conta pe suportul SUA. Noi susţinem procesele democratice lansate în Republica Moldova", a spus Daniel Russell, anunţă un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus