Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2010

Trimisul special al MAEIE s-a întâlnit cu toţi cetăţenii moldoveni reţinuţi în Egipt

Potrivit MAEIE, Situaţia cetăţenilor RM, reţinuţi în Egipt pe 11 septembrie curent, a fost discutată recent la Cairo de către trimisul special al MAEIE, Veaceslav Filip, cu o serie de reprezentanţi ai instituţiilor egiptene abilitate, inclusiv cu viceministrul egiptean al afacerilor externe pentru imigraţie, expatriaţi şi refugiaţi, Mohamed Ibrahim Abdel Hakam.

Ulterior, cu concursul autorităţilor egiptene, trimisul special s-a întâlnit cu toţi cetăţenii moldoveni reţinuţi (11, şi nu 10 după cum s-a comunicat anterior), care au confirmat că starea sănătăţii lor este bună, ei exprimând speranţa că vor fi asistaţi în continuare sub aspect juridic.

Conform înţelegerilor convenite cu autorităţile egiptene, trimisul special al MAEIE va acorda cetăţenilor moldoveni asistenţa juridică şi consulară, în conformitate cu convenţiile internaţionale în domeniu.

Situaţia cetăţenilor menţionaţi a fost abordată, de asemenea, de către dl. Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, în cadrul unei discuţii telefonice pe care a avut-o, la data de 27 septembrie, cu dl Ahmed Aboul Gheit, ministrul afacerilor externe al Egiptului.

cuvinte-cheie: Egipt

Comentarii (0)

 

Related news

Sus