Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-29/intrevedere-vlad-filat-teodor-baconschi-17883.html
Data: Sep 29, 2010 (18:14)

Întrevedere Vlad Filat - Teodor Baconschi

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Teodor Baconschi, ministru al Afacerilor Externe al României, aflat în vizită oficială în Republica Moldova.

Teodor Baconschi a apreciat că în ultimul an relaţiile dintre România şi Republica Moldova au revenit la normalitate şi s-a arătat optimist vizavi de perspectiva de dezvoltare a acestora în perioada următoare.

„Mă bucur foarte mult că timp de un an Republica Moldova, care nu era vizibilă la Uniunea Europeană, acum e un subiect de actualitate", a spus oficialul român. În opinia sa, Republica Moldova este cazul cel mai fezabil în cadrul Parteneriatului Estic.

Teodor Baconschi a remarcat de asemenea că UE este tot mai preocupată şi de reglementarea transnistreană.

Vlad Filat şi Teodor Baconschi şi-au exprimat convingerea că activitatea Institutului Cultural „Mihai Eminescu", inaugurarea oficială a căruia va avea loc astăzi la Sala cu Orgă din capitală, va fi una utilă, informează un comunicat al Executivului.