Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.09.2010

Întreprinzătorii pot obţine grant-uri de la Guvernul Olandei şi iniţia noi relaţii de colaborare

Potrivit CCI, în perioada 8-11 noiembrie 2010, Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei (CCI) organizează o misiune economică în Olanda şi Belgia, la care sunt invitaţi să participe agenţii economici autohtoni. În cadrul manifestării va avea loc o întrevedere cu reprezentanţii Agenţiei Olandeze pentru Afaceri şi Cooperare Internaţională, ce oferă grant-uri în valoare de până la 750 000 Euro companiilor care doresc să lanseze proiecte inovatoare.

Programul vizitei de afaceri prevede participarea companiilor din Moldova la două forumuri economice, în Olanda şi, respectiv, Belgia.

Conform directorului Departamentului Dezvoltarea Competenţelor al CCI a Moldovei, Mihai Bîlba, în cadrul forumurilor vor avea loc întrevederi bilaterale şi va fi organizată o bursă de cooperare, pentru ca întreprinzătorii autohtoni să poarte negocieri separate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Olanda şi Belgia. „Suplimentar, se va desfăşura o întrevedere cu reprezentanţii Agenţiei Olandeze pentru Afaceri şi Cooperare Internaţională (EVD International). Această organizaţie, sub egida Ministerului Economiei al Olandei, oferă grant-uri în valoare de până la 750 000 Euro companiilor ce doresc să lanseze proiecte inovatoare. De grant-uri pot beneficia şi întreprinderile din Moldova, iar în cadrul întrevederii, agenţii economici autohtoni se vor familiariza detaliat cu condiţii ce urmează a fi îndeplinite pentru a obţine aceste subvenţii," a precizat Mihai Bîlba.

De asemenea, în vederea facilitării dialogului între agenţii economici interesaţi, agenda misiunii economice prevede vizite la întreprinderi din Olanda şi Belgia.

Misiunea economică în Ţările de Jos şi Belgia are drept obiective intensificarea relaţiilor comercial-economice moldo-olandeze şi moldo-belgiene, identificarea noilor posibilităţi de afaceri şi stabilirea contactelor directe de colaborare, promovarea produselor şi serviciilor moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene, atragerea investiţiilor olandeze şi belgiene în economia şi întreprinderile naţionale.

Evenimentul este organizat de CCI a Moldovei, în colaborare cu CCI Rotterdam, CCI Antwerpen, cu suportul financiar al Proiectului Uniunii Europene „Suport pentru promovarea exportului şi atragerea investiţiilor în Republica Moldova".
Cererile de participare la misiunea economică în Olanda şi Regatul Belgiei pot fi depuse la Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Secţia Relaţii Externe, până la data de 4 octombrie 2010.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus