Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-29/cec-incepe-la-4-octombrie-inregistrarea-candidatzilor-la-functzia-de-deputat-17889.html
Data: Sep 29, 2010 (21:05)

CEC începe la 4 octombrie înregistrarea candidaţilor la funcţia de deputat

Comisia Electorală Centrală a stabilit în şedinţa de miercuri, 29 septembrie 2010,  locul şi timpul primirii documentelor necesare pentru înregistrarea candidaţilor pentru funcţia de deputat la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010. 

Primirea respectivului set de documente se va efectua în perioada 4 - 28 octombrie 2010 între orele 9.00 şi 16.00 pe adresa: municipiul Chişinău, str. V.Alecsandri, nr.119, biroul 301.
 
Conform Codului electoral, dreptul de a desemna candidaţi pentru alegeri îl au: partidele şi alte organizaţii social-politice înregistrate, în modul stabilit, pînă la stabilirea datei alegerilor, în conformitate cu statutele (regulamentele) lor şi cu legislaţia în vigoare; blocurile electorale, formate pe baza deciziilor adoptate conform statutelor (regulamentelor) partidelor şi altor organizaţii social-politice ce le-au constituit, care sînt înregistrate de Comisia Electorală Centrală; cetăţenii Republicii Moldova care îşi înaintează propria candidatură (candidaţii independenţi).

Potrivit Codului Electoral, pragul electoral pentru partide constituie 4%, pentru blocurile electorale formate din două partide - 7%, pentru blocurile formate din trei sau mai multe partide - 9%, pentru candidaţii independenţi - 2%. Amintim că preşedintele interimar al Moldovei Mihai Ghimpu a semnat la 28 septembrie decretul cu privire la dizolvarea actualului parlament şi a stabilit data alegerilor parlamentare anticipate pentru 28 noiembrie. Parlamentul a fost dizolvat în legătură cu faptul că nu a reuşit să aleagă preşedintele ţării din două încercări.