Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-28/suedia-va-inaugura-o-ambasada-la-chi-inau-17871.html
Data: Sep 28, 2010 (21:51)

Suedia va inaugura o ambasadă la Chișinău

Ambasada Suediei în Chișinău, care a fost înfiinţată recent, va fi inaugurată în cadrul unei ceremonii oficiale la 30 septembrie 2010 de către Ministrul Afacerilor Externe al Suediei Carl Bildt şi Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă. 

Decizia privind deschiderea unei ambasade în Republica Moldova a fost luată la 14 aprilie 2010, iar ambasada a devenit funcțională la 1 septembrie 2010. Noul ambasador al Suediei, Ingrid Tersman a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui interimar Mihai Ghimpu la 15 septembrie anul curent. Anterior, Ambasada Suediei din București a fost acreditată pentru relațiile bilaterale cu Republica Moldova. Cu toate acestea, biroul Agenţiei Internaţionale Suedeze pentru Dezvoltare cu sediul la Chișinău a existat încă din 2002. Suedia este unul dintre cei mai mari donatori bilaterali în Republica Moldova, contribuind cu peste 15 milioane euro în anul 2009. Deschiderea Ambasadei Suediei în Chișinău va consolida eforturile Suediei în vederea susținerii acordate Republicii Moldova în eforturile sale de integrare europeană.