Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2010

În zilele de 29 şi 30 septembrie la Chişinău va avea loc cea de-a III reuniune informală a Grupului pentru Acţiunea Europeană a R. Moldova

În zilele de 29 şi 30 septembrie la Chişinău va avea loc cea de-a III reuniune informală a Grupului pentru Acţiunea Europeană a R. Moldova

În zilele de 29 şi 30 septembrie a.c. la Chişinău va avea loc cea de-a III reuniune informală a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, la care vor participa miniştrii de externe sau pentru afaceri europene ai majorităţii celor 27 de state membre ale UE.

După un an de evoluţii spectaculoase în relaţiile cu UE., joi Chişinăul va găzdui această reuniune la care vor participa reprezentanţii tuturor celor 27 de ţări. Majoritatea vor fi reprezentate de miniştrii de externe sau miniştrii pentru afaceri europene, iar alte state vor delega trimişi speciali, a declarat presei ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă.

Potrivit lui, aceasta este o acţiune în premieră, extrem de importantă pentru Republica Moldova. „Dincolo de conotaţia derulării acestei şedinţe va fi un mesaj de sprijin pentru Republica Moldova de solidaritate şi deschidere pentru perspectiva ei europeană. Această reuniune va încununa acţiunile pe, plan intern şi extern şi va marca un jalon foarte important pentru perspectivele europene", a spus Leancă.

Printre cei prezenţi se numără Stefan Fule, comisarul pentru extindere şi vecinătate, miniştrii de externe şi pentru afaceri europene ai Italiei, Suediei, Poloniei, României, Franţei.

Leancă a declarat că în cadrul reuniunii vor trece în revistă cele mai importante domenii de colaborare cu UE - parteneriatul estic, dialogul pe vize, zonele de liber schimb, asistenţa macro-financiară

Grupul neformal prietenii Moldovei a fost creat la finele anului 2009 la iniţiativa a patru ţări, pentru a sprijini Republica Moldova pe parcursul european, anunţă portalul Moldova Azi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus