Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2010

A treia Reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova îşi va deschide lucrările la Chişinău

A treia Reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova îşi va deschide lucrările la Chişinău

Potrivit MAEIE, a treia Reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova îşi va deschide lucrările la Chişinău, pe 30 septembrie 2010. Cu acest prilej, în capitala Moldovei vor sosi numeroase delegaţii de nivel înalt din statele membre ale Uniunii Europene.

Acest eveniment diplomatic de anvergură constituie o premieră absolută pentru Republica Moldova şi relevă interesul accentuat al cancelariilor europene de a sprijini eforturile curente de integrare europeană ale autorităţilor moldovene.

În cadrul reuniunii, înalţii demnitari europeni vor aborda diferite aspecte ale cooperării dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Vor fi trecute în revistă acţiunile întreprinse până în prezent, precum şi paşii comuni care urmează să-i realizeze Chişinăul şi Bruxelles-ul în viitor.

Participarea la reuniune a mai multor miniştri de externe, miniştri responsabili de afaceri europene şi trimişi speciali din statele membre ale UE, precum şi a Comisarului UE pentru Extindere, vor transforma Chişinăul, la data de 30 septembrie, într-o veritabilă capitală a Europei.

De menţionat că acest format de dialog a fost lansat pe 25 ianuarie 2010, la Bruxelles, iar a doua reuniune a fost organizată pe 14 iunie, la Luxemburg. Scopul principal al Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova este de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova.

Cu prilejul participării la reuniunea menţionată, în perioada 29 septembrie - 1 octombrie, vor fi realizate, în paralel, întrevederi şi consultări separate cu şefii mai multor diplomaţii europene,  concentrate pe aspecte concrete ale relaţiilor bilaterale.

cuvinte-cheie: reuniune | Acţiunea | europeana | Moldova

Comentarii (0)

 

Related news

Sus