Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.09.2010

SUA oferă Moldovei 1, 27 mil. dolari pentru realizarea unui şir de proiecte în cadrul reformării sistemului de justiţie

SUA oferă Moldovei 1, 27 mil. dolari pentru realizarea unui şir de proiecte în cadrul reformării sistemului de justiţie

R.Moldova şi Statele Unite ale Americii au semnat astăzi Amendamentul 10 la Scrisoarea de Acord cu Privire la Controlul Drogurilor şi Aplicarea Normelor de Drept. Documentul prevede alocarea a 1, 27 mil. dolari SUA pentru realizarea unui şir de proiecte în cadrul reformării sistemului de justiţie din R. Moldova.

Aceste proiecte vor fi realizate pe durata unui an şi vor contribui la formarea continuă a reprezentanţilor comunităţii judiciare şi a organelor de aplicare a normelor de drept din Republica Moldova. În mod prioritar aceste proiecte vor viza reformarea şi dezvoltarea capacităţilor Procuraturii prin intermediul Institutului Naţional de Justiţie.

Asif J.Chaudhry a reiterat disponibilitatea Guvernului Statelor Unite ale Americii de a susţine în continuare Guvernul Republicii Moldova în realizarea obiectivului privind edificarea unui stat de drept, specificînd că Amendamentul semnat astăzi vizează organele de drept şi instituţiile din sistemul judiciar din ţara noastră şi are drept scop consolidarea capacităţilor profesionale şi instituţionale ale acestora.

Documentul a fost semnat de către Prim-ministrul Vlad Filat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, Asif J. Chaudhry.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus