Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.09.2010

O rundă informală de discuţii pe tema Transnistria are loc la Viena

O rundă informală de discuţii pe tema Transnistria are loc la Viena

Viceprim-ministrul Victor Osipov participă la consultările în formatul 5+2, care au loc pe 27 şi 28 septembrie 2010, la Viena. În cadrul consultărilor, vor fi abordate subiecte ce ţin de evoluţiile recente în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean şi obiectivele trasate pînă la sfîrşitul anului curent, în contextul pregătirilor către Summit-ul OSCE de la Astana.

În sesiunea de deschidere a consultărilor, Vicepremierul Victor Osipov a expus evaluările părţii moldoveneşti cu privire la stadiul actual al procesului de reglementare, atît a evoluţiilor pe plan internaţional, cît şi interacţiunea nemijlocită pe teren dintre Chişinau şi Tiraspol. Oficialul moldovean a pus în evidenţă existenţa premizelor necesare pentru revenirea tuturor actorilor la masa de negocieri şi reluarea oficială a activităţii în formatul 5+2 pînă la sfîrşitul anului curent.

În acest sens, partea moldovenească a argumentat necesitatea de a valorifica atenţia sporita manifestată, în ultimul timp, de către actorii internaţionali relevanţi faţă de soluţionarea problemei transnistrene. De asemenea, au fost puse în discuţie direcţiile prioritare de activitate, atît la nivelul reprezentanţilor politici în formatul 5+2, cît şi la nivelul experţilor în componenţa Grupurilor de lucru privind măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus