Trimite e-mail | Printeaza
IT
27.09.2010

Experţii vor evalua rezultatele obţinute în primul an de la lansarea proiectul de asistenţă tehnică oferit ANRCETI de către BERD

Săptămâna curentă, administraţia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI - www.anrceti.md) şi experţi ai companiei internaţionale de consultanţă Great Village International Consultants (GVIC), responsabilă de implementarea proiectului de asistenţă tehnică oferit ANRCETI de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), vor face o evaluare a rezultatelor obţinute în primul an de la lansarea acestui proiect.

Evaluarea va fi făcută în cadrul unei vizite de lucru efectuate la Chişinău, în perioada 27 - 30 septembrie, de către o echipă de experţi ai companiei GVIC în frunte cu managerul proiectului, William Burnfield.

Proiectul „Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor" a fost lansat la începutul lunii octombrie 2009 şi are scopul de a acorda asistenţă Agenţiei în procesul de implementare a Legii comunicaţiilor electronice şi de armonizare a practicilor naţionale de reglementare în domeniu cu normele şi standardele Uniunii Europene. El urmează să fie finalizat în octombrie 2011.

Potrivit ANRCETI, luni şi marţi părţile vor analiza etapele proiectului, rezultatele înregistrate în primul an de derulare a acestuia, planurile şi calendarul activităţilor pentru următoarele 12 luni. Totodată, va fi discutat programul de instruire al specialiştilor ANRCETI şi ai companiilor autohtone de telecomunicaţii pentru perioada ulterioară. În aceleaşi zile vor fi examinate aspectele juridice ale proiectelor privind implementarea portabilităţii numerelor, Serviciului universal, identificarea pieţelor relevante şi desemnarea furnizorilor cu putere semnificativă pe aceste pieţe, etc.

Miercuri şi joi, experţii companiei GVIC vor susţine un atelier de lucru pentru corpul de manageri ai Agenţiei. În cadrul acestuia vor fi discutate probleme legate de planificarea proceselor de reglementare, stabilirea priorităţilor, eficientizarea procesului de luare a deciziilor, precum şi de elaborarea strategiei de reglementare a pieţei autohtone de comunicaţii electronice pe termen mediu.

„Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor" este al doilea proiect de asistenţă tehnică de care beneficiază autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din R. Moldova. Primul proiect i-a fost oferit la etapa de constituire, în anii 2000 - 2002, de către Agenţia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus