Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.09.2010

Vlad Filat: Avem nevoie de prezenţa în Moldova a companiilor mari, care sînt un catalizator al dezvoltării economiei

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Dominic Bruynseels, Preşedinte Executiv al Băncii Comerciale Române. La întrevedere a participat şi Sorin Andrei, preşedinte al Băncii Comerciale Române Chişinău S.A.

Dominic Bruynseels l-a informat pe prim-ministru despre activitatea desfăşurată în ultima vreme de BCR, în special după anul 2006, cînd pachetul majoritar de acţiuni al BCR S.A. a fost achiziţionat de către Grupul Financiar Erste din Austria şi despre proiectele comune desfăşurate în Republica Moldova.

Vlad Filat a apreciat acţiunile întreprinse de BCR pînă în prezent în Republica Moldova şi ceea ce se realizează la ora actuală. „Avem nevoie de prezenţa în Moldova a companiilor mari, care sînt un catalizator al dezvoltării economiei", a spus Prim-ministrul.

Premierul a menţionat faptul că, în procesul de negocieri cu potenţialii investitori străini, neapărat apare întrebarea despre situaţia sistemului bancar din republică. „Noi pornim de la premiza că avem nevoie de instituţii bancare puternice în Republica Moldova. Evident luăm în calcul şi potenţialul interes al acestor instituţii de a fi prezente pe piaţa noastră", a specificat Vlad Filat. Premierul a precizat că, din acest punct de vedere, Republica Moldova trebuie să asigure condiţiile necesare pentru dezvoltarea în continuare a unui sistem financiar-bancar puternic, informează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus