Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.09.2010

Ambasada SUA, în colaborare cu Ambasada Marii Britanii, ONGul „Spirit of Soccer” și Federația Moldovenească de Fotbal anunță lansarea proiectului Fotbalul – Ambasadorii Păcii 2010.

Proiectul va folosi fotbalul pentru a promova încredere și înțelegere, și pentru a stabili contacte între tineri. Pe parcursul săptămânii 20 - 27 septembire, 200 de baieți și fete din diferite regiuni ale Moldovei vor participa la un festival de fotbal în Vadul - lui - Vodă și Tiraspol.

În cadrul festivalului, tinerii sporitvi vor participa la un șir de seminare și meciuri amicale. Meciurile vor fi jucate în conformitate conceptul filozofic ‘'Fair Play'', pormovat de FIFA. Echipele se vor întruni înaintea meciurilor, și jucând ulterior fără arbitri, vor concura cinstit și vor lua decizii acceptabile de toți în timpul disputelor ce vor apărea pe durata meciurilor. Regulile "Fair Play" ale FIFA au ca scop fortificarea încrederii și crearea contactelor între participanți, bazate pe principiul respectului reciproc.   Alte activități pe durata acestei săptămâni includ un seminar de două zile pentru antrenorii de fotbal. De asemenea va avea loc un meci amical de fotbal între echipa comună a Ambasadei Britanice și a Ambasadei SUA, și echipa Federației Moldovenești de Fotbal.

Evenimentele vor avea loc mâine, 25 septembrie, cu începere de la ora 11:00 la complexul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal de la Vadul lui Voda şi poimâine, 26 septembrie, cu începere de la ora 11:00 la complexul clubului "Sheriff" din Tiraspol.

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus