Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.09.2010

Primarul general Dorin Chirtoacă s-a întâlnit cu Elena Udrea

Primarul general Dorin Chirtoacă s-a întâlnit cu Elena Udrea

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut astăzi o întrevedere cu Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România, aflată într-o vizită oficială în R. Moldova.

În cursul întâlnirii, au fost discutate aspecte ce ţin de finanţarea unor proiecte în municipiul Chişinău, din contul ajutorului nerambursabil promis de Guvernul Român ţării noastre. În special, proiectele ce urmează să înceapă chiar în acest an. Primarul general Dorin Chirtoacă s-a referit la fiecare obiectiv inclus în program, precizând etapele care au fost deja parcurse. La rândul său, ministrul Elena Udrea a menţionat că a venit în capitala R. Moldova pentru a stabili proiectele prioritare, care vor fi finanţate de statul român.

R. Moldova şi România au semnat un acord bilateral, ce prevede alocarea sumei de 100 milioane Euro, pe un termen de 4 ani. O parte din aceşti bani vor fi destinaţi municipiului Chişinău. Primăria capitalei înaintat mai multe propuneri în acest sens, cum ar fi finalizarea construcţiei bd. Mircea cel Bătrân, reabilitarea unor străzi, reconstrucţia Liceului municipal sportiv, dar şi proiecte de infrasctuctură în suburbiile municipiului, informează un comunicat al Primariei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus