Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.09.2010

Primarul de Căinari cercetat penal de CCCEC pentru corupere pasivă

Primarul oraşului Căinari a fost reţinut, la finele săptămînii trecute, de către ofiţerii Centrului anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit denunţătorului, oficialul ar fi pretins 1000 de lei pentru eliberarea unei autorizaţii care i-ar fi permis acestuia vînzarea de legume în piaţa din localitate.

Potrivit CCCEC, deşi a achitat taxa legală de 150 de lei la bancă, declarantul susţine că primarul a cerut bani suplimentari, avertizîndu-l că, în cazul în care nu-i va plăti, nu va primi autorizarea. Transmiterea banilor a avut loc în două tranşe, prima avînd loc în data de 16 septembrie. Petiţionarul i-a transmis primarului 300 de lei sub controlul CCCEC chiar în biroul de serviciu Cea de a doua tranzacţie, în cadrul căreia au fost transmişi 700 de lei, a rezultat cu reţinerea în flagrant a funcţionarului. În urma percheziţiei corporale, suma extorcată şi primită a fost depistată în buzunarul primarului. Bărbatul a predat-o benevol ofiţerilor de urmărire penală, recunoscîndu-şi pe deplin fapta. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore şi repartizat în Izolatorul CCCEC.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani însă, primarul a fost eliberat sub supraveghere judiciară. În prezent funcţionarul este cercetat în stare de libertate în cadrul unei cauze penale pornite în temeiul art. 324 Cod penal al Republiciiu Moldova - „corupere pasivă". Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 unităţi convenţionale şi închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

cuvinte-cheie: CCCEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus