Trimite e-mail | Printeaza
IT
23.09.2010

La Chiţinău va avea loc cea de-a XVI-a şedinţă a Consiliului Coordonator al Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor

Pe data de 28 septembrie, la Chişinăul, va va avea loc cea de-a XVI-a şedinţă a Consiliului Coordonator al Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor (CRC).

La desfăşurarea lucrărilor celei de-a XVI-a şedinţă a Consiliului Coordonator al CRC este aşteptată participarea a 11 delegaţii din statele-membre CSI, Europa de Est, membri CRC şi reprezentanţi ai altor organizaţii internaţionale de profil. Este vorba despre delegaţiile din Federaţia Rusă, Republica Armenia, Republica Belarus, Georgia, Kazahstan, Republica Kirghiză, Tajikistan, Uzbekistan, Ucraina, Azerbaidjan, Bulgaria.

În cadrul şedinţei vor fi abordate subiecte legate de realizarea programelor naţionale şi a proiectelor de dezvoltare a sectorului TIC, îndreptate spre crearea societăţii informaţionale, vor fi puse în discuţie acţiunile de asigurare a securităţii informaţionale a infrastructurii "guvernelor electronice" din statele membre ale CSI, va fi aprobat planul de acţiuni de implementare a Strategiei de colaborare a ţărilor-membre ale CSI pe perioada de pînă în anul 2015 ş.a.

Agenda evenimentului include întrevederea şefilor delegaţiilor cu Preşedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, precum şi cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat.

Comunitatea Regională în domeniul Comunicaţiilor (http://www.en.rcc.org.ru) a fost creată de către Administraţia în domeniul Comunicaţiilor a CSI la 17 decembrie 1991 în or. Moscova cu scopul de a realiza colaborarea dintre noile state independente în domeniul telecomunicaţiilor şi serviciilor poştale pe baza principiilor de voluntariat, suveranităţii şi respect reciproc.

cuvinte-cheie: CRC

Comentarii (0)

 

Sus