Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.09.2010

Elena Udrea doreşte crearea unei destinaţii turistice comune România-R.Moldova

Elena Udrea doreşte crearea unei destinaţii turistice comune România-R.Moldova

Ministrul român al dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, doreşte crearea unei destinaţii turistice comune România-Republica Moldova pentru promovarea turismului în cele două state.

Udrea a declarat joi la Chişinău că în ambele state există un mare potenţial turistic şi se va atrage atenţia asupra creării unor circuite turistice comune.

În acest sens, ea menţionat proiectul 'Drumul vinului' între România şi Republica Moldova, spunând că se va încerca posibilitatea de a găsi finanţare pentru un asemenea proiect din fonduri europene, în programul de cooperare România-Republica Moldova.

Udrea a vorbit şi despre posibilitatea unui produs turistic 'Drumul mănăstirilor'. 'Credem că putem să mai creăm un produs turistic - un drum al mănăstirilor care să lege Bucovina de Republica Moldova', a spus ea, adăugând că a găsit 'tot sprijinul şi imboldul' din partea preşedintelui interimar de la Chişinău, Mihai Ghimpu.

Elena Udrea efectuează joi o vizită de lucru în Republica Moldova, unde a semnat un protocol la acordul de ajutor financiar acordat de România acestei ţări şi a vizitat şantierele de construcţie a caselor pentru persoanele sinistrate, pentru care au fost alocate şi ajutoare materiale din partea României. Programul vizitei prevede o întrevedere şi cu directorul general al Agenţiei de Turism din Republica Moldova, Ludmila Dumitraş, cu care urmează să discute despre dezvoltarea turismului dintre cele două state, anunţă Agerpres.

 

cuvinte-cheie: Udrea | destinaţii | turistice | Drumul | vinulu'

Comentarii (0)

 

Related news

Sus