Trimite e-mail | Printeaza
IT
21.09.2010

Începe o nouă ediţie a concursului naţional „iTineret – Viitorul începe cu tine”

Alexandru Oleinic, ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor a lansat astăzi cea de-a doua ediţie a concursului naţional „iTineret - Viitorul începe cu tine", cunoscut ca un proiect de amploare din Republica Moldova dedicat tinerilor pasionaţi de domeniul tehnologiilor informaţionale.

Ca şi în ediţia precedentă, concursul va fi desfăşurat în două etape şi va fi adresat liceenilor şi studenţilor, pasionaţi de domeniul tehnologiilor informaţionale.

După prima etapă vor fi selectaţi 100 de tineri care vor fi invitaţi la o tabără de vară cu tematică IT, unde, pe lângă activităţile distractive, vor participa la seminare şi workshop-uri susţinute de experţi din domeniu atât din Moldova, cât şi de peste hotare. Tot în cadrul taberei finaliştii îşi vor prezenta proiectele în faţa colegilor, care vor avea ocazia să voteze şi ei datorită sistemului de evaluare a proiectelor oferit de către compania EVISOFT.

Premiile la această ediţie vor consta din calculatoare, accesorii, aplicaţii, chiar şi burse de studii oferite cu generozitate de către sponsorii concursului.

Concursul urmăreşte să devină o platformă de afirmare pentru tinerii cu cunoştinţe în domeniul tehnologiilor informaţionale, care studiază sau planifică să urmeze o facultate în domeniul tehnologiilor informaţionale, inclusiv, prin acest concurs, se doreşte stimularea tinerilor pentru realizarea de proiecte inovatoare şi dezvoltarea sectorului IT din Republica Moldova.

Concursul "iTineret -Viitorul începe cu tine" se desfăşoară la iniţiativa şi sub patronajul ministrului MTIC, Alexandru Oleinic, cu susţinerea companiilor : Microsoft, StarNet, Moldtelecom, Moldcell, Suncommunications, Î.S. « CRIS « Registru », Î.S. « MoldData », Î.S. « Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio » şi altele.

Detalii despre ediţia a doua a concursului „iTineret-Viitorul începe cu tine" vor fi afişate în curînd pe site-ul www.itineret.md

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus