Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.09.2010

Corupţie la Curtea Supremă de Justiţie

Potrivit CCCEC, o referentă a Curţii Supreme de Justiţie în vârstă de 29 de ani a fost reţinută, la finele săptămînii trecute, de către Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, fiind bănuită de trafic de influenţă. Dacă va fi găsită vinovată, reprezentanta CSJ riscă o amendă de pînă la 60 000 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Potrivit declarantului, femeia ar fi pretins 400 de euro, susţinînd că poate influenţa un judecător de la Judecătoria sectorului Râşcani în vederea soluţionării urgente a unui litigiu civil în favoarea petiţionarului. Funcţionara a fost prinsă în flagrant de ofiţerii anticorupţie după ce a primit cei 400 de euro. În cadrul percheziţiei corporale, asupra acesteia au fost găsite 4 bancnote a câte 100 euro, bani transmişi sub controlul Centrului.

Pe cazul dat a fost pornită o urmărire penală - „trafic de influenţă". Femeia a fost reţinută pentru 72 de ore, iar sîmbătă a fost eliberată de către Judecătoria Buiucani sub control judiciar. Procurorii vor ataca cu recurs decizia instanţei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus