Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.09.2010

Rusia a acceptat o listă cu 140 de exportatori moldoveni de fructe şi legume

Rusia a acceptat o listă cu 140 de exportatori moldoveni de fructe şi legume

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, aflat în vizită de lucru la Moscova,  s-a întîlnit astăzi cu Ministrul Agriculturii al Federaţiei Ruse, Elena Scrînnic. La întrevedere a participat şi Alexei Dancvert, şef al Serviciului de stat al Rusiei, responsabil pentru calitatea produselor de origine vegetală importate în această ţară.

În rezultatul întrevederii toţi cei 140 de agenţi economici din ţara noastră, incluşi în lista exportatorilor de fructe şi legume în Rusia, au fost acceptaţi de „Rosselihoznadzor".

În cadrul întrevederii celor doi miniştri ai agriculturii au fost abordate diverse aspecte ale relaţiilor bilaterale din domeniul agroalimentar, accentul fiind pus pe dinamizarea procesului de export a producţiei din Moldova în Federaţia Rusă. Într-un viitor apropiat între cele două ministere va fi semnat un memorandum, în care vor fi stipulate criteriile şi condiţiile de conlucrare.

Pe parcursul săptămânii curente în Moldova se va deplasa un grup de specialişti de la „Rosselihoznadzor" pentru a lua cunoştinţă şi a studia mai îndeaproape  activitatea întreprinderilor moldoveneşti exportatoare de fructe şi legume în Rusia.

cuvinte-cheie: Rosselihoznadzor

Comentarii (1)

 

Sus